Validatiediensten

Richmond is expert in procesvalidaties op het gebied van reiniging, desinfectie en sterilisatie in de medische sector, gebruikmakend van bewezen meetapparatuur en middels een snel en flexibel dienstverleningsconcept.

Procesvalidatie moet niet enkel "omdat de norm dat voorschrijft", maar omdat het een belangrijke ondersteuning geeft aan het onder controle houden van uw sterilisatie- en desinfectieprocessen. Een goed inzicht in het functioneren ervan en ook het gedrag in de tijd biedt de mogelijkheden om het proces vroegtijdig bij te sturen. Daarmee worden afwijkingen voorkomen en herstelkosten vermeden.

Validatie mag dan nog zo goed besteed zijn, toch dient het in zichzelf ook efficiënt te gebeuren. Onze apparatuur en procedures zijn ontwikkeld vanuit die gedachte: integratie van alle betreffende normen en richtlijnen in het systeem en een handige rapportgenerator maken snelle en efficiënte metingen mogelijk. De metingen worden op locatie uitgevoerd op basis van een vooraf met u overeengekomen validatieplan. We adviseren u graag over de opzet daarvan en de te bemeten processen; niet alleen de norm is daarbij uitgangspunt, maar ook uw dagelijkse gebruik van processen en beladingen. Een hoogwaardig meetsysteem en een deskundige valideur staan garant voor correcte en nauwkeurige meetresultaten, die direct na afloop van de metingen al beschikbaar zijn om de validiteit te beoordelen en de processen weer vrij te geven. Uiteraard verzamelen wij de resultaten vervolgens voor u in een compleet validatie-eindrapport (zie bijgaand voorbeeld rapport).

 

Een uitgangspunt dat altijd voorop staat: U bepaalt hoe u de validaties uitgevoerd wilt hebben en wij passen onze diensten daarop aan. Of u nu valideert in eigen beheer en daarvoor de meest geschikte apparatuur zoekt, of dat u de validaties liever in z'n geheel aan ons uitbesteedt, u kunt altijd bij Richmond terecht. We bieden u graag een passende en vrijblijvende offerte aan.

Want ook uw sterilisator heeft recht op ons stempel!