BAPS-Etiket

De module ETIKET is een zelfstandig werkend etiketteringsprogramma voor:

  • het aanmaken en onderhouden van etiketsjablonen en
  • het handmatig invullen van vrije velden
  • het BAPS-gentegreerd afdrukken

Etiketten zijn gebaseerd op sjablonen, die binnen ETIKET aangemaakt en beheerd worden. Ruime mogelijkheden zijn voorzien voor het formatteren van teksten, grafische informatie en invulvelden. Variatie in lettertypen, grootte, character-pitch, dot-size, links-rechts uitlijnen of centreren en rotatie. Speciale (gevaren)symbolen kunnen toegepast worden, alsmede barcodes en het invoegen van standaardzinnen. De grafische mogelijkheden zijn deels printerafhankelijk.

Vrije velden kunnen ingevuld worden met automatisch te berekenen data. Zo kunnen vervaldata worden bepaald uit de opgegeven houdbaarheid. Ook kunnen velden vanuit externe bestanden gevuld worden.
ETIKET maakt geen gebruik van specifieke printerfuncties, zodat in principe elk merk/type etikettenprinter toegepast kan worden.

 

 

Een unieke functie van ETIKET in combinatie met de PROTOCOL-module is de mogelijkheid om bereidingsprotocollen digitaal te koppelen met de juiste etiketten. Bij het afdrukken ervan hoeven de etiketten dan niet meer handmatig geselecteerd te worden, maar kunnen ze d.m.v. een barcode automatisch opgehaald en afgedrukt worden. Dit garandeert altijd het juiste etiket bij een bereidingsprotocol en ook wordt dan bereidingsinformatie, zoals chargenummers en vervaldata, altijd foutloos op het etiket ingevuld.